друкувати


Відпускайте чоловіків спілкуватися з друзями. Вони будуть щасливішими

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-10-22 12:30:27

Щоб чоловік відчув себе повністю щасливим, йому потрібно регулярно зустрічатися із друзями. Соціологи з'ясували, що дружинам варто відпускати чоловіків на дружні посиденьки не рідше 2 разів на тиждень.

Професор Робін Данбар з Оксфордского університету (Велика Британія) стверджує, що чоловікові необхідно 2 зустрічі з 4 друзями щотижня, а також "гарний відпочинок у чоловічій компанії" для того, щоб відчути себе щасливим. Гарним відпочинком вважаються і якісь спортивні розваги, як теніс або футбол, і традиційні посиденьки в барі за кухлем пива.

Данбар з'ясував, що 40% чоловіків бачаться із друзями раз на тиждень, а ще третина не може розраховувати навіть на це. Тим часом, чоловіче щастя після зустрічей із друзями позитивно впливає на самопочуття представників сильної статі. Вони стають більш здоровими, швидше відновлюються після хвороб і навіть стають щедрішими.

Дослідники з'ясували, що чоловіки витрачають п'яту частину свого дня на соціальне спілкування. Найчастіше це розмови через інтернет, відправлення СМС, а також використання мобільного телефону. Цього зовсім недостатньо, тому що сильній статі для щастя потрібно саме особисте "живе" спілкування, щоб у їхніх очах якість чоловічої дружби не погіршилась.

Ближнє коло із друзів чоловіка, куди допускається не більше 4-5 друзів, відіграє величезну роль. Дослідження показали, що спілкування із представниками цього ближнього кола викликає в чоловіка більше сміху, а він, у свою чергу, виробляє в організмі гормони ендорфіни, що підвищують настрій і загальне самопочуття. Саме тому чоловіки тягнуться у своє ближнє коло. Якщо ж воно містить у собі більше 5 осіб, то рівень чоловічого щастя й кількість сміху знижується.

Джерело: Освітній портал