друкувати


Годинник під назвою "Memento mori" ("Пам’ятай про смерть")

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-10-11 11:30:04

Випущено незвичайний цифровий годинник Tikker, що веде зворотний відлік часу до смерті власника. Гаджет допоможе більше цінувати свій час і життя в цілому.

Щоб встановити таймер на годиннику, необхідно заповнити спеціальну анкету з питаннями про вік, спосіб життя і здоров'я, яка допоможе пристрою визначити відпущену кількість років, днів і годин.

На дисплеї годинника три рядки з цифрами - в першому можна побачити кількість років, місяців і днів, які залишились до смерті, в другому - години, хвилини і секунди, що залишилися. В третьому - просто відображається поточний час.

Точність дати смерті досить умовна, і навряд чи користувач перейде у кращий світ саме тоді, коли передбачає тест (не кажучи вже про ймовірність загибелі від нещасного випадку). Годинник - це радше символ, ніж реальний прилад.

Наразі незвичайний проект збирає інвестиції на Kickstarter. Спочатку для запуску пристрою у виробництво розробникам було потрібно 25 тисяч доларів, проте всього за кілька днів вони встигли зібрати значно більше.

Новий пристрій з'явиться у продажу вже у квітні 2014 року. Ціна за попереднім замовленням становитиме 39 доларів плюс оплата доставки.

Джерело: Освітній портал