друкувати


Коломиянин - наймолодший гравець івано-франківської баскетбольної команди "Говерла"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-09-27 05:30:33

Любов до баскетболу привела Віталія Вінтоняка у професійний спорт. З раннього дитинства, кидаючи м’яча у споруджене на подвір’ї кільце, Віталій привчався до цього виду спорту. Він знав, що повинен стати професійним баскетболістом.

У 14 років він розпочав тренування на базі коломийської ДЮСШ №1, і вже за два роки ним зацікавилась професійна баскетбольна команда - івано-франківська "Говерла". Вже в 2010 році, у 17-літньому віці, коломиянин потрапив у заявку основної команди "Говерла". Того ж року його запрошують до Італії на тренувальний збір команди італійської Серії А - "Аір-Авеліно".

У сезоні 2010-2011 років в дорослому складі "Говерли" Віталій здобув бронзову медаль баскетбольної Суперліги України. Нині це найбільше досягнення не лише Віталія Вінтоняка, але й баскетбольної Коломиї загалом. А ще влітку 2011 року на турнірі зі стрітболу він виборов звання кращого стрітболіста Західної України у форматі "1 на 1". У сезоні 2012-2013 хлопець чотири місяці грав за команду третього дивізіону Італії, де став одним з лідерів команди.

Цьогоріч Віталій відновив тренування в дорослому складі івано-франківської "Говерли". В кінці серпня команда перебувала на тренувальних зборах у Литві та Польщі. В литовському семитисячному залі, в якому проводився Євробаскет 2011 року, в одній з ігор Віталій вийшов на майданчик у стартовій п’ятірці. Загалом, за два тижні тренувальних зборів коломиянин з’являвся на паркеті у кожній грі.

Віталій Вінтоняк - наймолодший гравець у складі івано-франківської "Говерли". Зараз хлопцеві лише 20 років. Крім того, у команді він єдиний представник не тільки Коломиї чи Прикарпаття, а й усієї Західної України.

Варто зазначити, що 28 вересня розпочинається новий сезон української Суперліги. У першому матчі "Говерла" зустрінеться з "Черкаськими Мавпами".

Джерело: Тижневик "Дзеркало Коломиї"