друкувати


Татуювання смертельно отруюють організм - вчені

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-09-24 12:30:09

Медики з університету Бредфорда (Велика Британія) з'ясували, що токсини з чорнила для татуювання можуть накопичуватися в організмі і викликати онкологічні захворювання.

У спеціальному чорнилі містяться наночастки, які можуть потрапляти в кров, відкладатися в печінці й селезінці, порушуючи роботу цих органів і тим самим паралізуючи організм людини.

Вчені провели дослідження і встановили, що деякі фарби для татуювань містять канцерогени, включаючи кобальт і ртуть. В опублікованому у Великій Британії посібнику для індустрії тату, в червоному чорнилі була знайдена ртуть, а в зелених і синіх кольорах - частки кобальту. Проте є й хороші новини. За статистикою, лише 5% тату-студій в Англії використовують таке чорнило. Проте, в країні немає закону, який регулював би застосування того або іншого типу чорнил.

В Європі паралельне дослідження, проведене професором Йоргеном Серопом з Університету Копенгагену, показало, що в 13 з 21 типів чорнила містяться отруйні частки, які підвищують ризик захворювання на рак.

Джерело: Освітній портал