друкувати


Інтернет робить людей злішими?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-09-19 10:30:48

Дослідження вчених з Бейханского університету (Китай) показало, що злість - вірусне явище в інтернеті.

Такого висновку вчені дійшли, проаналізувавши 70 мільйонів повідомлень в китайському аналогу "Твіттера" - Weibo. Виявилося, що злобні та дратівливі послання отримують більше "шейрів", ніж повідомлення з будь-яким іншим емоційним забарвленням.

Як же дослідники оцінювали тон повідомлень? Дуже просто - за смайлами, що використовувалися у тексті. Ці значки були розділені на чотири категорії: злість, щастя, сум та огида. У результаті з'ясувалося, що послання з забарвленням відрази чи печалі рідко підхоплюються іншими користувачами. А радісні повідомлення отримують більше ретвітів, однак найбільш "вірусними" стають повідомлення, наповнені злобою.

Крім того, "злість" має сильну тенденцію до поширення - вірогідність, що друзі користувача, а потім й їх друзі і друзі їх друзів (три кола контактів) перепостять таке повідомлення, украй висока. Відомо, що негативні емоції "заразливі". Прочитавши подібне повідомлення, особа стає агресивнішою і злішою лише тому, що у когось, кого вона навіть не знає, сьогодні поганий настрій.

Джерело: Освітній портал