друкувати


Вчені розповіли, коли корисно вживати алкоголь

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-08-22 10:30:23

Вчені з шотландського університету Абердіна заявляють, що алкоголь в помірних кількостях робить кістки жінок більш щільними і захищає їх від переломів.

Фахівці нагадали, що гормональні зміни під час менопаузи підвищують ризик розвитку остеопорозу (захворювання кісток, яке пов'язане зі зниженням щільності кісткової речовини).

Під час дослідження вони зазначали рівень вживання алкоголю і кальцію в 900 жінок з менопаузою, а також спостерігали за здоров'ям їхніх кісток п'ять і сім років потому, передає health-ua.

"Хоча зниження щільності кісток і не було попереджене повністю, виявилося, що вживання алкоголю в помірних кількостях - приблизно келих вина в день - а також раціон харчування, багатий продуктами, що містять кальцій, захищає від переломів і зменшення щільності кісткової речовини у кістках стегна", - повідомили автори роботи.

Згідно з однією з теорій вчених, алкоголь підвищує виробництво гормону естрогену, рівень якого знижується при менопаузі. Таким чином, вживання алкоголю в період менопаузи може не надавати позитивний вплив на здоров'я кісток.

Джерело: ТСН