друкувати


Хочеш заміж? Пройди навчання

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-08-16 02:30:17

Коломийсько-Чернівецька єпархія дає можливість молодим парам пройти програму підготовки до Святих Тайн Подружжя. Навчання проходить при дяківському коледжі.

- Така підготовка проводиться для того, щоб запобігти укладанню неправосильних та незаконних подружів, підкреслити цінність подружнього вузла та щоб з глибокою свідомістю і відповідальністю благословляти і укладати подружжя, - розповідає про курси при коледжі відповідальний секретар Юрій Захаревич.

Дошлюбна підготовка охоплює загалом шість занять, які тривають 1,5 години і проходять щонеділі. Курси діють за принципом колової системи, тобто пари долучаються одна до одної. На лекціях порушують такі теми: поняття віри, заповіді Божі, Святі Тайни, Святе Письмо. Майбутнім подружжям розповідають і про психологію взаємостосунків у сім’ї, канонічне право, медичні аспекти подружжя тощо.

Священнослужителі наголошують, що працюють з молодими парами останні вісім років. Нині навчання проходять 27 пар.

Юрій Захаревич розповідає, що підготовка відбувається на рівні єпархії, як у Коломиї, так і за її межами. "До нас звертаються і жителі Мукачева, Івано-Франківська та Буковини. Після закінчення занять пари отримують сертифікат "Про проходження навчання перед шлюбом".

До слова, навчання потрібно пройти за три місяці до весілля для того, щоб збагнути, чи справді потрібно парі вступати у шлюб. "Були такі випадки, що молоді люди переносили весілля на пізніший термін для того. щоб все краще обдумати", - зазначає Юрій Захаревич.

Курси можна пройти безкоштовно. Проте можливі добровільні внески з боку молодят.

Основною метою навчання є ґрунтовна підготовка молодих пар до прийняття Таїнства Подружжя. Наречені повинні усвідомлювати, що це їхня спільна дорога до Бога. Священнослужителі переконують, що молодята мають збагнути, що таке Таїнство Подружжя.

- Чоловік і жінка з однаковою гідністю сотворені на образ і подобу Божу, - наголошує Юрій Захаревич. - Вони створені одне для одного і один одного доповнюють.

Джерело: Тижневик "Дзеркало Коломиї"