друкувати


На Прикарпатті далі проводитимуть уроки плавання без басейнів?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-08-15 01:30:39

В Україні ще кілька років тому в школах запровадили обов’язкові уроки плавання. Та досі не зрозуміло, як виконувати це завдання в містах, де на сотню шкіл припадає по кілька басейнів. Про сільські школи взагалі краще і не згадувати.

Як розповіла кореспонденту "Бліц-Інфо" начальник управління освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації Зінаїда Болюк, проблема відсутності умов для уроків плавання на Прикарпатті теж актуальна.

"Багато районів не мають плавальних басейнів. Загалом із 19 територіальних одиниць басейни мають тільки 7. Але питання потребує нагального вирішення. Кожний район мусить мати хоча би один басейн, де будуть проходити ці уроки. Це повинні розуміти і школа, і батьки. Думаю, що кожен добрий господар в районі знайде спосіб, як розпочати і завершити будівництво плавального басейну", - вважає Зінаїда Андріївна.

На думку головної освітянки Прикарпаття, вирішення даної проблеми на сьогодні є дуже актуальним.

"Невміння дітей плавати може стати трагедією, особливо під час канікул. Крім того, плавання корисне при вадах постави, низькому тонусі м’язів та захворюваннях нервової системи. Тому ми цього року будемо дуже жорстко відслідковувати, щоб і під час літа вчити дітей плавати у наявних водоймах", - наголошує пані Зінаїда Болюк.