друкувати


Мед ефективніший за антибіотики

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-08-14 09:30:37

Учені фонду Hampshire Hospitals NHS Foundation Trus заявили про відкриття нового меду, що володіє незвичайними властивостями: він здатен затягувати рани і виліковувати інфекції.

Біопродукт Surgihoney протягом року тестували на малятах, породіллях, хворих на рак і літніх людях у лікарнях Хемпшира (Велика Британія).

Рани і виразки, включаючи заражені супербактерією MRSA (метициллін-резистентний золотистий стафілокок), стійкий до багатьох антибіотиків, затягнулися за декілька днів. Число жінок, у яких розвинулася інфекція після пологів у результаті кесарського розтину, знизилося удвічі.

Мед також допоміг вилікувати рани солдатів, тих, хто страждає від акне (запалення сальних залоз), і пацієнтів, яким встановлювали катетер під час хіміотерапії.

Декілька тисяч років мед використовують як лікувальний засіб, проте лікарі віддають перевагу пеніциліну та антибіотикам.

Мед Surgihoney набагато краще справляється з різними типами бактерій, ніж інші види меду. Він вбиває бактерії, не ушкоджуючи тканину, вважають учені.

Surgihoney був розроблений бізнесменом Яном Степлсом. Він придбав ферму на півдні Чилі, встановив пасіку, а потім запросив учених з Ірландії виявити унікальні лікувальні властивості продукту. Мед ліцензований британською організацією Medicines and Healthcare products Regulatory Authority, проте поки що його немає у продажу.

Джерело: Освітній портал