друкувати


Учені: найтриваліше і найважче похмілля буває в 29 років

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-08-05 09:30:00

Похмілля не лише дає нудоту, головний біль, але і робить людину дурнішою. Воно заважає роботі мозку. У першу чергу, страждає робоча пам'ять і когнітивні здібності в цілому.

Симптоми похмілля частково можна пояснити зводненням, токсичними з'єднаннями в напоях, але і досі розгадати загадку цього явища лікарі не в змозі. Одне відомо точно: з роками напади похмілля не стають важчими.

Основна проблема - процес розкладання етилового спирту в тілі. У результаті цієї реакції утворюється ацетат (виводиться з організму) і токсична молекула ацетальдегід. Можливе утворення й інших токсичних з'єднань.

У будь-якому випадку, за підрахунками доктора Лорена Оувена з Кільського університету, показники робочої пам'яті знижуються на 5-10%, а вірогідність зробити помилку зростає приблизно на 30%, якщо у людини похмілля. Сповільнюється і реакція (у 20-річного реакція така ж, що і в 40-річного).

Дослідникам вдалося вивести вік, в якому людина найгірше переносить похмілля. За їх словами, люди, що переступили межу в 29 років, можуть відчувати симптоми настільки неприємної "недуги" після веселої ночі впродовж приблизно 10,5 годин.

Як стверджують учені, 65% 29-річних, що перебрали напередодні з алкоголем, вранці приходять на роботу з важкими симптомами похмілля.

Джерело: Освітній портал