друкувати


Кава - ефективний засіб від самогубства

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-30 09:30:15

Дослідники виявили, що кава володіє цілющими і превентивними якостями. Зокрема, вона допомагає знизити, а в деяких випадках повністю запобігти ризику розвитку депресії. У новому дослідженні, проведеному Гарвардською школою охорони здоров'я, йдеться, що 2-3 чашки кави на день знижують ризик самогубства на 50%.

Дослідники вивчили дані трьох попередніх досліджень у США, в яких брали участь 200 тис. осіб, і виявили, що ризик суїциду серед дорослих, які щодня пили каву з кофеїном, був приблизно удвічі менше у порівнянні з тими, хто пив каву без кофеїну, дуже мало кави або взагалі відмовився від вживання цього напою.

Вся справа у цьому випадку в кофеїні, який стимулює центральну нервову систему, але у той же час діє як м'який антидепресант, збільшуючи виробництво певних нейротрансмітерів в головному мозку, включаючи серотонін, дофамін і норадреналін. Не дивлячись на зроблені висновки, автори дослідження не рекомендують особам, що знаходяться в стані депресії, займатися самолікуванням, збільшуючи вживання кофеїну, оскільки це може призвести до неприємних побічних ефектів.

Джерело: Освітній портал