друкувати


Івано-Франківський головний лікар побував із робочим візитом у Румунії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-25 05:15:39

Днями головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк побував із робочим візитом в Румунії.

"Я дуже вражений високим рівнем розвитку медичної галузі цієї країни. За досить короткий час в Румунії відбулися реформи охорони здоров’я, які проходили під егідою Європейського Союзу. У країні на повну потужність працює державне медичне страхування, а це забезпечує лікування хворих і дає можливість переоснащення великих і дрібних лікарень", - розповідає Тарас Масляк.

Медики Прикарпаття змогли побачити налагоджену роботу Центральної диспетчерської і називають її роботу прикладом для наслідування.

"Я бачив, як працює невідкладна допомога у Канаді, Німеччині, Польщі, проте саме медики Румунії зібрали увесь найкращий досвід країн, де створена така структура. Ми побачили, як злагоджено працюють спільно поліція, пожежні і медики. Існує Центральна єдина диспетчерська для всіх невідкладних служб, яка приймає усі виклики і усі структури виїжджають на такі виклики спільно", - каже головний лікар Івано-Франківська.

Делегації прикарпатських лікарів продемонстрували виставку транспорту для екстреної медичної допомоги: нові машини, нову техніку, транспортери, які перевозять хворих по воді.

Уже незабаром, в серпні, побачити роботу медичної галузі Івано-Франківщини приїдуть румунські лікарі. Адже під час робочого візиту було домовлено про обмін спеціалістами, про проведення кількох конференцій з приводу різних патологій офтальмології, кардіології, розвитку первинної медичної ланки.

Автор: Любов ЗАГОРОВСЬКА