друкувати


Чоловіки дійсно не розуміють, чого хочуть жінки - вчені

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-19 11:30:08

Чоловічий мозок просто не здатен розпізнавати жіночі емоції так само добре, як чоловічі.

Гірка аксіома про те, що представники протилежних статей зазнають труднощів у розумінні один одного, отримала наукове підтвердження. Принаймні, відносно чоловіків.

Як виявилось, їх проблеми у вгадуванні жіночих сигналів викликані не одним лише голим егоїзмом, а мають куди глибше коріння. Таких висновків дійшли учені з Університетської лікарні LWL в місті Бохум (ФРН). Вони провели наступний тест: 22 молодим чоловікам показали 36 зображень, на яких були присутні лише очі - половина чоловічих, половина жіночих. При цьому добровольці не знали, де чиї очі.

Потім їм запропонували обрати для кожної пари очей одне зі слів, що найбільше відповідають для їх вираження та описують які-небудь емоції, наприклад, "недовір'я" або "жах". Як виявилось, добровольці удвічі краще визначали емоції, які виражали очі інших чоловіків. При цьому емоції, виражені жіночими очима, часто ставили їх у безвихідь.

Сканування мозку показало, що причиною тому - робота області мозку, відомої як мигдалина. Це так званий мозковий емоційний центр, що відповідає за здатність співвідносити відчуття іншої людини з власними переживаннями у минулому і на основі цього визначати чужий психічний стан. При погляді на чоловічі очі у добровольців мигдалина активізувалася, а при розгляданні жіночих - "засинала".

Джерело: Освітній портал