друкувати


Здорові закуски знижують апетит

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-19 09:45:17

Дослідники вважають, що так звані здорові закуски, які сприяють відчуттю ситості, дозволяють людям зменшити об'єм порції при подальшій їжі.

Таким чином, можна знизити загальний об'єм споживаних продуктів і тим самим зберегти або скинути вагу, а не набрати зайву. Такий висновок був озвучений на щорічній конференції Інституту харчових технологій у Чикаго (США).

Зараз виробники продуктів харчування найбільше зацікавлені у створенні їжі, яка при малому об'ємі й відносно низькій калорійності насичуватиме людину, зменшуватиме відчуття голоду і виключатиме шкідливі "перекушування". 

Така потреба виникла невипадково: закуски між їжею нерідко стають однією з причин набору зайвої ваги. Солодкі батончики, бутерброди з соусами і сиром, газовані напої, чіпси - всі ці перекушування лише підсилюють апетит і змушують з'їдати все більше і більше. Так і розвивається ожиріння.

Але дослідникам удалося встановити, що є й так звані здорові закуски - наприклад, арахіс, мигдаль або інші види горіхів і зернових. Вони не лише насичують, але і знижують об'єм порції подальшої їжі. Таким чином удається зберегти нормальну вагу або навіть скинути зайву.

Джерело: Освітній портал