друкувати


На Землі вичерпані запаси матеріалу для виробництва сенсорних екранів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-17 04:30:28

Виробники смартфонів, планшетів та іншої сучасної електроніки найближчими роками мають освоїти нові матеріали, з яких вони випускатимуть сенсорні екрани, бо природні запаси ключового компонента сучасних дисплеїв - металу індія - незабаром можуть закінчитися. Ця проблема обговорювалася на промисловій конференції Semicon West, яка відбулась в Сан-Франциско (США).

У сучасних сенсорних екранах стоїть плівка з оксиду індію та олова, за допомогою якої реєструється натиснення. Цей матеріал використовується з тієї причини, що він володіє високою прозорістю й провідністю.

Освоїти нові матеріали виробники повинні в промислових масштабах вже найближчими роками, з врахуванням темпів зростання обсягів випуску сенсорних пристроїв. Одній з найбільш перспективних альтернатив плівки з оксиду індію є графен - матеріал, який є решіткою з атомів вуглецю.

За даними NPD DisplaySearch, в 2013 році загальна площа сенсорних екранів у всіх випущених пристроях збільшиться більш ніж удвічі - до 25,5 млн кв м у порівнянні з 12 млн кв м в 2012 році. Очікується, що до 2015 року площа збільшиться до 35,9 млн кв м.

Джерело: Освітній портал