друкувати


Буряк і молюски підвищують ефективність фітнес тренувань

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-16 11:30:45

Учені виявили, що в буряці та молюсках міститься хімічна речовина, яка при додаванні в протеїновий фітнес коктейль здатна підвищити ефективність фітнес тренувань.

Раніше проведені дослідження учених з Університету Естера (Велика Британія) також свідчили про зв'язок бурякового соку з підвищенням ефективності тренувань.

Тоді вчені дійшли висновку, що вся справа у високому рівні нітратів, але зараз вчені сподіваються, що головна причина криється у живильній речовині, відомій як бетаїн.

Читайте також: Гриби гливи - унікальне джерело білка для людського організму

Учені з коледжу Іттака в Нью-Йорку (США) виявили, що при додаванні в протеїнові коктейлі бетаїну м'язова маса збільшується на 6%. Томас Свенсон, що проводив це дослідження, вважає, що найімовірніше бетаїн сприяє синтезу креатину, який і дає подібний ефект.

В ході дослідження було відібрано 16 добровольців-велосипедистів. Учасники експерименту двічі на день випивали протеїнові напої з додаванням бетаїну (розчиняли 2,5 грама речовини в 500 мл рідини).

За спостереженнями учених, бетаїн підвищував витривалість спортсменів. Раніше вченими був виявлений і інший природний спосіб продовження тренування і підвищення його ефективності.

Вживання бананів за результатами деяких досліджень давало такі ж результати. Учені планують провести ще ряд тестів, щоб з'ясувати механізм того, як бетаїн діє на організм.

Джерело: Освітній портал