друкувати


Microsoft показала сенсорний 3D-екран з тактильною віддачею

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-05 03:30:47

Microsoft представила сенсорний 3D-екран з тактильною віддачею. Відображувані на екрані об'єкти можна "помацати", повідомляється на сайті дослідницького підрозділу Microsoft, який розробив систему.

Система складається з двох основних елементів: самого екрану і руки-маніпулятора, яка переміщує екран вперед-назад. За рахунок переміщень екрану досягається передача тактильних відчуттів від віртуальних об'єктів. Роботу екрану і маніпулятора координує комп'ютер.

Об'єкти на екрані можна чіпати і переміщати пальцями. У першому випадку рухи дисплея передають форму і розмір об'єкта, а у другому випадку - ще і його масу.

Так, в одній з демонстрацій на дисплеї показувалися кубики з каменю, дерева і губки, які треба було "викидати" за межу екрана. Найбільше зусилля до екрану потрібно було докласти для переміщення "кам'яного" куба, а найменше - для переміщення куба з губки.

Розробники системи (її повна назва - "3D-дисплей на приводі з тактильною віддачею") стверджують, що вона може використовуватися у відеоіграх і медицині, наприклад, для вивчення томограм.

Джерело: Освітній портал