друкувати


Студенти випередили Apple, випустивши перший в світі "розумний" годинник

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-03 09:30:35

Поки світові технологічні гіганти Samsung, Apple, Google та Microsoft працюють над розробкою своїх "розумних" годинників, такий пристрій вже з'явився.

При цьому його творцями стали звичайні студенти з Індії, наймолодшому з яких всього 17 років, пише The Daily Mail.

Вони винайшли пристрій під назвою Androidly, який можна сміливо назвати першими повнофункціональними смарт-годинником у світі.

Гаджет, обладнаний дводюймовим екраном, кріпиться на руку і може бути використаний як звичайний смартфон, щоб дзвонити і відправляти повідомлення.

Він також має вбудований мікрофон і двомегапіксельну відеокамеру, а також до 16 гігабайт дискового простору. За допомогою USB-роз'єму пристрій можна використовувати як флешку для зберігання даних.

Крім того, гаджет обладнаний системами Bluetooth, GPS і може виходити в інтернет через Wi-Fi. Щоправда, працює смарт-годинник на старій операційній системі Android 2.2 (Froyo).

Дизайн пристрою передбачає два варіанти кольору - чорний та білий. Замовити смарт-годинник можна вже зараз за 228 доларів.

Нагадаємо, що смарт-годинник від Apple, як вважають, може з'явитися в кінці цього року або в 2014-му.

Крім того, у вересні в магазинах має з'явитися винахід японського технологічного гіганта Sony - SmartWatch 2, який компанія презентувала 25 червня.

Джерело: ТСН