друкувати


Японський вчений прогнозує похолодання клімату в Північній півкулі Землі з 2015 року

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-07-02 09:30:11

У 2015 році клімат в Північній півкулі Землі почне поступово змінюватися в бік похолодання. До таких висновків дійшов спеціаліст японського національного агентства з морських досліджень Мототака Накамура.

У ході дослідження японський вчений проаналізував зміни температури води на поверхні Гренландського моря з 1957 року до теперішнього часу і зіставив цю інформацію із змінами світового клімату за аналогічний період.

"Коливання температури Гренладского моря є хорошим індикатором змін, які відбуваються у напрямках теплих і холодних течій Атлантичного океану в середньому раз на 70 років", - зазначив Накамура. В результаті йому вдалося з'ясувати, що черговий цикл потепління клімату на цей час завершується і до середини 2010-х років зміниться новою тенденцією на похолодання.

Мототака Накамура попередив, що його модель не враховує вплив парникового ефекту на глобальне потепління. "Тепер нам необхідно вивчити, як фактор людської діяльності втручається в процес зміни клімату", - зазначив дослідник.

Джерело: Освітній портал