друкувати


85% українців не хочуть, щоб президента обирали в ВР, - дослідження

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-06-28 11:30:37

Більшість українців не підтримують обрання президента в парламенті.

Про це сказав на прес-конференції в Укрінформі заступник директора соціологічної служби Центру Разумкова Михайло Міщенко, коли оприлюднював опитування населення України, проведене з 12 по 16 квітня 2013 року.

"Обрання президента у Верховній Раді не підтримують 85%", - зазначив експерт.

За його словами, українці не підтримують і створення двопалатного парламенту (46%). Найкращою формою правління, за словами Міщенка, для України за нинішніх умов є змішана форма правління. Так думають 54% громадян.

"Українці не хочуть віддати всю владу парламенту чи Президенту. На їх думку, має бути баланс влади", - сказав Міщенко і додав, що саме тому президентську форму правління підтримують лише 15%, а парламентську - 12%.

Соціологічна служба Центру Разумкова в ході долідження опитала 2010 респондентів віком від 18 років у всіх областях України, Києві та АР Крим за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Опитування здійснювалося у 132 населених пунктах. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Джерело: Укрінформ