друкувати


На друге півріччя буде передбачено кошти на ремонт доріг, а 2014 рік оголосять Роком капітального будівництва та ремонту доріг

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-06-27 03:30:11

Вчора після завершення чергового засідання колегії облдержадміністрації та наради з головами райдержадміністрацій і міськими головами міст обласного значення - про забезпечення виконання Указу Президента України Віктора Януковича "Про заходи зі створення умов для проведення в 2022 році зимових Олімпійських ігор в Україні" голова ОДА Михайло Вишиванюк провів прес-конференцію.

Журналісти запитували про перспективу відновлення роботи хімічних підприємств, ВАТ "Карпатнафтохім" і Надвірнянського НПЗ, які разом "давали області більше 60% економіки"; будівництва у Калуші калійного заводу та магнієвого; щодо цьогорічної дотації області від держави на розвиток сільського господарства, зокрема тваринництва. Представники ЗМІ також цікавилися станом ремонту доріг.

За словами Михайла Вишиванюка, планується, що "Карпатнафтохім" запрацює з середини липня. Щодо Надвірнянського нафтопереробного, то стан справ там проблематичніший, оскільки "робота цього підприємства залежить від постачання сировини, а росіяни поки що постачати нафту до України не поспішають". Долею калійного заводу у Калуші за дорученням Президента України Віктора Януковича перейматиметься віце-прем’єр-міністр України Юрій Бойко; у цій справі надаватиметься перевага українським інвесторам.

Водночас, як наголосив голова ОДА, наша туристично приваблива область працюватиме над диверсифікацією економіки.

"З урахуванням того, що Кабінет Міністрів стимулював утримання великої рогатої худоби, в області призупинився спад поголів’я як молодняка, так і корів, - наголосив Михайло Вишиванюк. - Є приріст ВРХ і дотація області в тваринництво триватиме".

На ремонт доріг з державного бюджету області уже виділено 50 млн грн, понад 19 млн грн - з обласного.

"Президент дав доручення прем’єр-міністру України при уточненні бюджету на друге півріччя передбачити кошти на ремонт доріг, а 2014 рік взагалі оголосити Роком капітального будівництва та ремонту доріг, - зазначив Михайло Вишиванюк. - Роботи йдуть, значна частина доріг державного значення в області ремонтуються. Є проблеми з вулицями, околицями, у самих населених пунктах. Хотів би, щоб ви зрозуміли: ця зима була особливою. Дороги вийшли з ладу не лише в області, а й в цілому по Україні і зараз їх усі відремонтувати - нереально".

Джерело: Прес-служба голови ОДА