друкувати


65% молоді хоче поїхати за кордон підзаробити, - дослідження

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-06-26 04:30:53

За даними опитування серед молодих українців, 65% виявляють бажання поїхати за кордон саме для працевлаштування, а 14% – не відкидають можливість емігрувати назавжди. Про це УНН повідомили у прес-службі КМДА з посиланням на директора Київського молодіжного центру праці Олександра Нагурного.

За його словами, щороку за кордоном працевлаштовуються 70-80 тисяч українців.

"Державне регулювання питань зайнятості молоді стає вкрай необхідним. У нинішніх умовах, коли ринок праці визначається широким спектром проблем, держава не може зняти з себе повноважень щодо захисту молоді та забезпечення робочим місцем молодих спеціалістів, перекидаючи відповідальність на роботодавця або навчальний заклад. Для допомоги молодому поколінню у питаннях зайнятості розвивається та підтримується мережа молодіжних центрів праці, діяльність яких зосереджена на вирішенні питань працевлаштування молоді, профорієнтаційній роботі, сприяння розвитку молодіжних ініціатив у трудовій сфері, перепідготовці та підвищення кваліфікації молоді", – зазначив Олександр Нагурний.

Як повідомляв УНН, за кількістю мігрантів Україна входить до ТОП-20 країн світу, які сукупно формують більше 50% всіх трудових міграційних потоків.

Джерело: Українські національні новини