друкувати


Від хворіб серця захищають волоські горіхи

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-06-21 05:30:01

Так вважають співробітники Превентивного центру досліджень Єль-Гріффін (США). Учені перевірили, який ефект щоденного вживання горіхів, на групі з людей, що мали підвищений ризик розвитку діабету або хвороби серця.

Діабетики, які на день з'їдали 60 грам горіхів впродовж восьми тижнів, мали значне поліпшення в роботі судин. Відомо, що у волоських горіхах міститься багато корисних з'єднань, включаючи жирну кислоту омега-3. Також горіхи досить ситні. А це означає, що зменшується вірогідність того, що людина буде вживати шкідливі продукти.

Середній вік учасників експерименту складав 57 років. Всі вони мали зайву вагу і мінімум одну серйозну проблему із здоров'ям (високі тиск, цукор, триглицериди), яка підвищувала ризик діабету або серцево-судинних захворювань.

Впродовж 8 тижнів дослідження учасники харчувалися в цілому в звичному режимі. Також був контрольний період (все те ж саме, але без горіхів). Через 8 тижнів дієти з горіхами стан судин покращав у порівнянні з контрольним періодом. Вага і параметри об'єму талії залишалися стабільними. Зате трохи знижувався систолічний тиск.

Джерело: Освітній портал