друкувати


Грудне вигодовування підвищує IQ дітей

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-06-12 09:30:02

Співробітники університету Брауна (США) встановили, що грудне вигодовування чинить позитивну дію на розвиток мозку дитини, пише The Times of India.

Учені залучили до дослідження більше 100 дітей у віці від десяти місяців до чотирьох років. Їх розділили на три групи: перша отримувала грудне молоко, друга - дитяче харчування у поєднанні з грудним молоком, а третя - лише дитяче харчування. Вони спостерігали за розвитком їх головного мозку за допомогою магнітно-резонансної томографії.

Виявилось, що до двох років у дітей, яких годували грудним молоком мінімум три місяці, відзначався швидкий розвиток ключових ділянок мозку, пов'язаних з мовними навиками, емоційними та когнітивними функціями. А ось у тих, хто отримував дитяче харчування, не спостерігалося подібних змін.

За словами авторів, діти, що знаходяться на грудному вигодовуванні (особливо більше року), швидше починали говорити, у них краще розвивалася дрібна моторика. За словами керівника дослідження Шона Деоні, ця робота є першою, що встановила зв'язок між грудним вигодовування і розвитком дитячого мозку.

Дослідження вчених опубліковане в журналі NeuroImage.

Джерело: Освітній портал