друкувати


Абітурієнти купують у шахраїв неіснуючі відповіді на тести ЗНО

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-06-11 09:30:55

Оголошення в соціальних мережах містять пропозиції придбання "правильних відповідей" на завдання тестів зовнішнього оцінювання 2013 року. Метою таких дій є отримання грошей від довірливих абітурієнтів.

У свою чергу в Українському центрі оцінювання якості освіти застерігають абітурієнтів від даремного витрачання коштів та наголошують на технологічній неможливості витоку інформації про зміст тестових завдань.

"Технологія виготовлення тестових зошитів не дозволяє навіть працівникам Українського центру оцінювання якості освіти ознайомлюватися з їхнім змістом. Після укладення тести автоматично передаються до друку на спеціальному друкарському комплексі, який працює без будь-якого людського втручання. У результаті комплект тестових зошитів потрапляє для надсилання в пункти тестування у запакованому вигляді", - зазначили в УЦОЯО.

Також в Українському центрі оцінювання повідомили, що фахівці центру зв’язалися з деякими абітурієнтами, які встигли оплатити отримання відповідей на тести.

"Учасники тестування після оплати цієї "послуги" переважно не отримували жодних матеріалів. Але був і випадок, коли абітурієнтці вислали тест з англійської мови з начебто правильними відповідями. Під час тестування вона виявила, що жодне завдання цьогорічного тесту не співпадає із купленими завданнями", - повідомили в УЦОЯО.

"Маємо застерегти абітурієнтів від даремного витрачання коштів і збагачення таким чином шахраїв. Якщо Ви стали жертвами шахраїв, звертайтеся до правоохоронних органів", - наголосили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Джерело: Osvita.ua