друкувати


Ті, що здають кров, менш схильні до захворювання серця

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-06-05 03:30:45

Учені довели, що донація дуже корисна не лише для тих, хто її потребує, але і для самих донорів. Регулярні візити на станцію переливання крові знизять ризик серцевих захворювань і розвитку раку.

Під час дослідження, результати якого були опубліковані в журналі Американської медичної асоціації, вчені з'ясували, що люди у віці 43-61 року, що здавали кров кожні шість місяців, значно рідше страждали від інсультів і серцевих нападів.

Це відбувається через зниження в результаті здачі крові рівня заліза, високі концентрації якого викликають потовщення кровоносних судин. Крім того, велика кількість заліза прискорює процес окислення холестерину, тим самим підвищуючи знос стінок артерій.

Також дослідження, проведене Національним інститутом раку, довело, що регулярні донації значно знижують ризик розвитку онкологічних захворювань. Вважається, що високий рівень заліза збільшує кількість вільних радикалів в організмі.

Ще одним приємним побічним ефектом здачі крові, особливо для тих, хто бажає схуднути, є спалювання при переливанні великої кількості калорій.

Джерело: Освітній портал