друкувати


Микола Фоменко: Систему електронної подачі документів до ВНЗ вдосконалено

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-06-04 09:30:02

В системі електронної подачі документів до приймальних комісій ВНЗ встановили потужне технічне обладнання, тому вона працюватиме без збоїв. Про це заявив заступник директора Департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України (МОН) Микола Фоменко.

Він розповів, що торік у системі було зареєстровано понад 2 мільйони 40 тисяч заяв вступників, ідентифіковано 1817 населених пунктів.

"Щодня ми мали до 800 оброблених заяв. Тоді ми навчали людей працювати з системою вже в процесі роботи, тому були помилки, виправлення, зокрема, і в наказах", - сказав чиновник.

Він додав, що звинувачення у порушеннях роботи системи не було об’єктивним, а в основі помилок був людський фактор, неправильне виконання всіх необхідних операцій.

Микола Фоменко також повідомив, що цього року систему електронного вступу було вдосконалено, але абітурієнтам не варто поспішати подавати заяви про вступ в перші дні вступної кампанії.

"За останній рік систему вдосконалено, встановлено потужніше технічне обладнання. Так, проведено тестування спроможності опрацьовувати велику кількість запитів. І вона витримала. Подання документів триватиме місяць, тому не варто поспішати в перші дні. Це призводить до технічного перевантаження. І не зволікати до останнього", - пояснив Микола Фоменко.

У 2013 році подання заяв про вступ до ВНЗ, як у паперовій, так і у електронній формі, розпочнеться 1 липня.

Джерело: Освітній портал