друкувати


У Коломиї у міні-футбол грали "Юні міліціонери" проти "Юних правопорушників"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-31 02:30:45

У місті Коломиї, що на Івано-Франківщині, на спортивному майданчику зі штучним покриттям ЗОШ № 8 відбувся юнацький турнір із міні-футболу, присвячений Дню захисту дітей.

У змаганнях взяли участь футболісти коломийських загальноосвітніх шкіл № 4 і № 8, а також команди районного осередку дитячого об’єднання "Юний міліціонер Прикарпаття" та підлітків, які перебувають на обліку в міліції. Команди зіграли за коловою системою. Звісно, що найбільш принциповим був матч між "юними міліціонерами" та "юними правопорушниками". Він завершився з рахунком 5:1 на користь "міліціонерів".

Переможцем турніру, який його організатори з кримінальної міліції у справах дітей обласного УМВС та Коломийського міськвідділу хочуть зробити традиційним, стала команда ЗОШ № 4. У вирішальному поєдинку вона з мінімальною перевагою (3:2) перемогла "юних міліціонерів", які посіли друге місце. На третій сходинці п’єдесталу - команда господарів. "Юним правопорушникам", вочевидь, забракло зіграності, й вони програли всі матчі.

Втім без призів не залишилася жодна команда.

Начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Івано-Франківській області майор міліції Алла Лемчак розповіла, що футбольний турнір приурочили Дню захисту дітей. Його метою є пропаганда здорового способу життя, залучення підлітків до занять спортом.

Майор міліції Алла Лемчак також зазначила, що лави дитячого об’єднання "Юний міліціонер Прикарпаття" зростають. Створюються осередки в навчальних закладах, діти пишуть листи до начальника обласного УМВС генерал-майора міліції Олега Сала, який ініціатором створення об’єднання, з проханням прийняти їх до складу організації.

Коломийський осередок "Юного міліціонера Прикарпаття" є найбільш чисельним та активним в області. Щотижня для юнаків і дівчат проводять заняття в міському відділі міліції. Крім того, "юні міліціонери" здійснюють різноманітні акції. Зокрема, допомагають ветеранам міліції і Великої Вітчизняної війни, а перед Великоднем вони разом із випускниками Коломийської ЗОШ № 6 висадили біля навчального закладу алею бузку.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області