друкувати


Голова ОДА Михайло Вишиванюк грозить звільненням за обман щодо доріг

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-27 03:30:18

На сьогоднішній колегії ОДА розглядалося питання про стан ремонту та утримання доріг в області.

Доповідати вийшов заступник голови Служби автомобільних доріг в області Олександр Голод. Голова ОДА Михайло Вишиванюк одразу ж поцікавився, де ж керівник служби Сергій Сендерський. Той виявився на лікарняному.

Голод доповів, що станом на сьогодні мережа доріг Івано-Франківської області складає 4 110 кілометрів, з них дороги державного значення - 1 154 кілометри, 2 956 - дороги місцевого значення.

За його словами, проведена після зими інвентаризація показала, що ямковістю вражено 70% доріг державного значення і 80% місцевого. Крім того 114 км доріг державного значення і 400 км місцевого - зазнали суцільних руйнувань і вимагають капітального ремонту.

Як запевнив Голод, така ситуація склалася з ряду причин: 70% доріг побудовані понад 30 років назад і нині не витримують інтенсивності руху; брак фінансування; кошти, які ішли в область на ремонт доріг спрямовувалися на ліквідацію наслідків стихійних лих; аномальна цьогорічна зима.

Разом з тим він запевни, що щоденно для ліквідації ямковості на дорогах області працює від 10 до 32 бригад.

Озвучена кількість бригад губернатора обурила. Він звернувся до залу з питанням - чи хтось їх бачив. У відповідь тишина. Голова Верховинської РДА кинув репліку, що ті у "шанцях сидять", а Косівської, що на дорогах їхнього району бригад ще не було.

"Так безсовісно брехати не можна, - звернувся Вишиванюк до Голода. - Ви ремонтуєте дороги брехнею і на папері. Написали, що вже відремонтували дороги на 680 кілометрах, і якщо прочитати вашу довідку, то вам треба давати по медалі. А якщо говорити по суті, то робота ваша є незадовільною".

Як зазначив Вишиванюк, а області працювала комісія з Києва, яка мала розглянути стан наших доріг і дати оцінку роботі керівництва дорожньої служби. Поки що акту по роботі цієї комісії немає.

За рішенням колегії - роботу усієї дорожньої служби області визнали незадовільною, дорожникам дали час до 1 липня, аби завершити усі ремонти.

"Якщо - ні, то буде зміщено з посад все керівництва служби", - пригрозив голова ОДА.

Джерело: Газета "Репортер"