друкувати


На "добре" відстрілялись військовослужбовці та їхні бойові машини

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-27 11:30:38

Військовослужбовці 30-ї окремої механізованої бригади подолали черговий етап бойових стрільб взводів.

- Участь у стрільбах брали як піхота, так і бойові машини,- зазначив командир механізованого батальйону підполковник Олег Зубовський. - Вони виконували поставлені перед ними завдання у взаємодії, так, як би це було під час справжнього бою.

З самого початку командир роти капітан Микола Тренін поставив своїм підлеглим завдання на знищення добре підготовленого опорного пункту противника. Для цього піхотинці максимально близько підійшли до лінії оборони противника в десантних відділеннях бойових машин піхоти. І, розгорнувшись у бойовий стрій, використовуючи стрілецьку зброю та гранатомети, а також за підтримки бойових машин БМП-2 зламали оборону ворога. Потрібно зауважити, що, під час проведення цих стрільб піхотинці після багаторічної перерви виконували вправу стрільб з підствольного гранатомету.

Стрільби оцінювались за двома критеріями - тактичні дії, і за вогневе ураження, - розповів командир 1 механізованого батальйону підполковник Олег Зубовський.- За тактичні дії взвод отримав оцінку "відмінно", а за вогневе ураження "добре". Отже загальна оцінка - "добре".

Загалом подібні стрільби є, так би мовити, своєрідним іспитом для військовослужбовців підрозділу. Адже саме вони наочно демонструють те, чого змогли навчитись солдати та сержанти відділень, взводів, рот та батальйонів протягом напружених занять, які тривали не один місяць. І саме полігон наче лакмусовий папір проявляє всі досягнення і недоліки, які були під час всього періоду навчання. Та приємно те, що у воїнів 30-ї окремої механізованої бригади досягнень завжди більше.

Автор: Підполковник Тарас ГРЕНЬ. Західний регіональний медіа-центр МО України