друкувати


Нині в Україні відзначають День Героїв

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-23 12:30:47

В Україні сьогодні відзначають День Героїв або Свято Героїв - щорічне свято, встановлене на честь українських вояків - борців за волю України, насамперед лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської доби, січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН.

Відзначається 23 травня, але святкові та вшанувальні заходи проходять весь тиждень, на який припадає свято.

А сьогодні на Прикарпатті пройде ряд заходів. Зокрема, у центральній дитячій бібліотеці буде відкрито тематичну полицю "Згадаймо і помолімося за них". Біля пам’ятника у сквері на розі вулиць Військової та Коновальця пройде поминальний захід у зв’язку з 75-ю річницею з дня загибелі засновника і провідника ОУН полковника Євгена Коновальця. Після цього у Центрі патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери - конкурс дослідницько-пошукових робіт вихованців гуртків центру, присвячений героям визвольних змагань та жертвам політичних репресій радянської влади та вистава "Є в Ангелів - від лукавого…" за п’єсою Анни Багряної. І завершиться ряд заходів тематичним вечором "Герої живуть поряд" у Центральному Народному домі.

А цієї неділі, 26 травня, в обласному центрі відбудуться святкові заходи на відзначення Дня Героїв, які розпочнуться о 12.30 год. на Вічевому майдані. По їх завершенні колона ветеранів визвольних змагань та громадськості міста вирушить до Хреста жертв політичних репресій у Меморіальному сквері, де буде відслужена панахида за борцями за волю і незалежність України.

Джерело: ОДТРК "Карпати"