друкувати


Коломийська ОДПІ: перевіряються тільки ті підприємства, в яких вбачаються ризики в ухиленні від оподаткування

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-21 09:30:43

Протягом чотирьох місяців поточного року Коломийською ОДПІ проведено 29 документальних планових та позапланових перевірок, це на 18 перевірок менше ніж за відповідний період 2012 року.

Втричі зменшилася кількість документальних планових перевірок юридичних осіб, за вказаний період таких перевірок було тільки три. Дані підприємства були включені до графіку проведення перевірок за результатами ретельного попереднього аналізу через недотримання законодавства, контроль за яким покладено на органи державної податкової служби.

Спостерігається тенденція зменшення кількості і документальних позапланових перевірок. Перевірками охоплено 26 підприємств, що на 30 відсотків менше перевірених в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Загалом, незважаючи на значне зменшення кількості документальних планових та позапланових перевірок, у цьому році за їх результатами до бюджетів усіх рівнів донараховано узгоджених та неузгоджених податкових зобов’язань 1,2 млн грн.

Суттєвому скороченню кількості перевірок сприяє розвиток електронних сервісів податкової служби. Вже зараз більшість звітних документів до податкової служби платники подають в електронному вигляді, а з 1 липня в електронному вигляді будуть надходити і звіти з електронних контрольних стрічок розрахунково-касових апаратів.

Все це дозволить фахівцям податкової служби проводити аналітичну роботу з виявлення суб’єктів господарювання з податковими ризиками і тільки їх включати до перевірок.

Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Коломийської ОДПІ