друкувати


"Укрзалізниця хоче перешкодити громадянам пересуватись Західною Україною!"

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-20 01:00:01

Вдруге ДТГО "Львівська залізниця" хоче "відрізати" залізничний зв’язок Прикарпаття з Буковиною та Волинню. Так, у новому розкладі, який вступить у дію 26 травня, відсутній найпопулярніший потяг що перетинає з півночі на південь всю Західну Україну: № 667/668 "Ковель-Чернівці".

Тепер жителям Чернівців та Івано-Франківська буде надзвичайно складно добратись до Волині і Львова.

Про це заступницю голови МГО "Асоціація Молодих Реформаторів" Марію Доманську почали повідомляти громадяни. Інформація підтвердилася, тому що:

1) На сайті "Укрзалізниці" неможливо придбати квитки після 26 травня на потяг № 667/668 "Ковель-Чернівці".

2) У "Довідці" головного вокзалу Луцька підтвердили, що Луцьк "відрізали" від Львова, а зі скасуванням потяга "Ковель-Чернівці", й від Івано-Франківська та Чернівців.

У зв’язку з цим МГО "Асоціація Молодих Реформаторів" озпочала громадську кампанію "Потяг - для людей!". У рамках кампанії громадські активісти розпочнуть збір підписів під зверненням до голів Волинської, Львівської, Чернівецької та Івано-Франківської Облдержадміністрацій та начальника ДТГО "Львівська залізниця" Бодана Піха з вимогою не скасовувати потяг.

"Я вкотре, як і минулого року хочу повторити: ми вважаємо абсурдом скасування єдиних потягів, які ще сполучають залізницею напряму Івано-Франківськ зі Львовом, Луцьком та Чернівцями. Це ж смішно, коли ви не можете дістатися до сусіднього обласного центру залізницею. Цього року ми будемо робити акцент знову на потяг "Ковель-Чернівці", але й боротимемося за інші потяги на Львівсській залізниці, які залізниця так "люб’язно" після нашої минулорічної громадської акції запустила, а сьогодні хоче скасувати", - коментує ситуацію Марія Доманська.

Також активісти мають намір звернутися до депутатів Івано-Франківської міської та обласної рад із зверненням, щоб питання було розглянуте на чергових сесіях.

Не нехтуватимуть громадські діячі і можливістю звернутися до народних депутатів від Прикарпаття та Волині із проханням посприяти вирішенню даного питання. А саме: щоб "Львівська залізниця» не скасовувала потягів: № 667/668 "Ковель-Чернівці", (так званий рейковий автобус) № 801Л/ 802Л "Ківерці-Львів" та № 6379/№ 6380 "Ківерці-Підзамче".

Наразі, Марія Доманська надіслала запит на інформацію, у відповіді на який чекає пояснень від "Львівської залізниці", у чому знову причини скасування потягів. Бо «минулого разу "Львівська залізниця" заявляла, що потяг "Ковель-Чернівці" не є рентабельним, адже - малий пасажиропотік. А це була неправда. Як і сьогодні - цим потягом їздить дуже велика кількість людей. Інколи на нього неможливо просто купити квитки", - зазначила активістка.

Активісти закликають громадян писати особисті звернення до начальника "Львівської залізниці" Богдана Піха. Чим більше персональних звернень, тим більша ймовірність, що потяги не будуть скасовувати. Текст індивідуального звернення за посиланням: http://db.tt/exrd9Q0Z; розповідати усім знайомим про цю проблему і робити інформаційний резонанс; піднімати це питання перед своїми депутатами місцевих рад та народним обранцями.

Джерело: ВІКНА