друкувати


Найкорисніший овоч - кольорова капуста

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-17 11:30:47

Дієтологи з Америки зробили висновок, що кольорова капуста приносить організму набагато більше користі, ніж інші овочі.

До складу даного виду капусти входять практично всі види вітамінів і мікроелементів, які так сильно потребує наш організм. До того ж із засвоєнням цього овоча не виникає жодних проблем.

Якщо вірити дієтологів, всього лише 50 г цвітної капусти заповнюють добову норму вітаміну С, а він, як відомо, визнаний потужним антиоксидантом. Також до складу овоча входять вітамін А, який відповідає за здорову шкіру і зір, і вітаміни групи В, які підтримують нормальне функціонування як нервової, так і серцево-судинної системи організму.

Окрім того, кольорова капуста містить в собі залізо, магній, велику кількість важливих мінералів, а так само такі кислоти, як лимонна і яблучна.

Вчені рекомендують включити цей корисний овоч у свій раціон людям, які потерпають від різного роду хвороб жовчного міхура, кишківника і печінки, а так само тим, хто намагається позбутися зайвої ваги. Кольорова капуста здатна вивести холестерин і зміцнити стінки судин, захищаючи таким чином організм від настільки підступного серцевого нападу, інфаркту міокарда і навіть інсульту.

До всього іншого, в даного овоча потребує і дитячий організм, особливо, якщо у дитини погано функціонує товстий кишківник. Також не варто забувати, що склад кольорової капусти багатий на корисний рослинний білок, а він, як відомо, грає найважливішу роль в розвитку стрімко зростаючого організму.

Джерело: PINU