друкувати


Марихуана позитивно впливає на рівень цукру в крові

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-16 04:30:39

Особи, що регулярні палять марихуану, мають на 16% нижче ризик розвитку діабету, свідчить нове дослідження. Марихуана та її активний інгредієнт тетрагідроканнабінол впливають на рівень інсуліну. Значить, вона може стати прекрасним засобом від діабету.
 
На цей час рослинний наркотик застосовується для полегшення болю у ракових хворих. Як доводили опитування, багато осіб підтримують легалізацію марихуани. А дослідження 4657 осіб показало: 579 палили марихуану, 1975 – палили її раніше, 2103 особи ніколи її не вживали.
 
У учасників дослідження заміряли рівень інсуліну і цукру. Так обчислювалася інсулінова стійкість. У результаті перша група мала рівень інсуліну на 16% нижче, ніж третя. До речі, у курців був об'єм талії менше, ніж у тих, хто ніколи не палив. Великий же об'єм безпосередньо пов'язаний з підвищеним ризиком метаболічних розладів.
 
Примітно: до цього учені вже доводили, що люди, які вживають марихуану, мають калорійніший раціон. Але у них нижче Індекс маси тіла. У чому секрет, учені поки що не знають.

Джерело: Освітній портал