друкувати


У найближчому майбутньому методи аутентифікації на сайтах можуть бути змінені

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-14 03:30:00

Директор платіжної системи PayPal з питань інформаційної безпеки Майкл Барретт заявив, що паролі в найближчому майбутньому будуть витіснені іншими, більш простими і надійними засобами аутентифікації.

Виступаючи на конференції Interop, яка проходила з 6 по 10 травня в Лас-Вегасі, Барретт розкритикував поширені в сучасному світі методи аутентифікації.

За його словами, вони небезпечні і незручні: щоб не тримати в пам'яті безліч аутентифікаторів, користувачі або використовують скрізь один і той же пароль, або створюють прості паролі, які легко підібрати - 12345 або "password" (англ. "пароль").

Тому замість паролів Барретт запропонував використовувати біометричні "пристрої аутентифікації" - сканери відбитків пальців або сітківки ока (хоча можливо і застосування USB-токенів).

Один раз прив'язавши акаунт до системи, користувач зможе авторизуватися на сайті, відсканувавши палець чи сітківку ока.

Систему аутентифікації, описану Барреттом, розробляє альянс Fast IdentityOnline (FIDO). В основі системи, підкреслюють розробники, будуть лежати відкриті стандарти, завдяки чому вона зможе використовуватися в Мережі повсюдно.

Джерело: ТСН