друкувати


Які підлітки щасливіші та більш успішні у школі?

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-10 01:30:48

Підлітки, які страждають високим кров'яним тиском, більш академічно успішні, ніж їх однолітки, згідно з новим дослідженням.

Дослідники виявили, що ці діти ведуть себе краще, вони більш емоційно збалансовані, ніж ті, у кого нормальний артеріальний тиск, пише The Daily Mail.

Вони також виявили, що вдвічі більше дітей страждає від цього стану, ніж очікувалось.

Під час дослідження, проведеним Геттінгенським університетом, обстежили 7688 хлопчиків і дівчаток у віці від 11 до 17 років, і виявили, що майже 11 відсотків мали високий кров'яний тиск. Очікувалось, що близько п'яти відсотків страждають гіпертонією.

Дітям було запропоновано заповнити дві анкети про їх рівень психологічного стресу і якість життя.

Не дивно, що підлітки з артеріальною гіпертензією, частіше страждають ожирінням і менш фізично активні, ніж діти з нормальним артеріальним тиском. Вони провели більше часу, дивлячись телевізор або граючи у відеоігри.

Експерти не знаю, чому діти з високим кров'яним тиском більш щасливі і успішні, але вони придумали ряд теорій.

Вони думають, що підлітки, які більш орієнтовані на досягнення і краще вчаться в школі, можуть відчувати підвищене навантаження, що призводить до підвищення кров'яного тиску - але також і до кращої самооцінки і якості життя.

Але вони також припустили, що деякі тінейджери можуть пригнічувати свої негативні емоції, спричиняючи високий кров'яний тиск, - а також, щоб збільшити оцінку психологічного функціонування та якості життя.