друкувати


Незабаром світ відзначатиме День медичної сестри

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-10 09:30:49

12 травня, в день народження англійської медичної сестри Флоренс Найтінгейл, яка запровадила медсестринство в світі, відзначають Міжнародний день медичної сестри.

На сьогодні у івано-франківських закладах охорони здоров’я налічують майже 2,5 тис медсестер. Вони працюють в операційних блоках і у лабораторіях, у різноманітних відділеннях лікарень та поліклінік міста. І, за словами головного лікаря Івано-Франківська Тараса Масляка, саме ці медичні працівники несуть на своїх плечах дуже велику відповідальність.

Тарас Романович Масляк сам свого часу понад шість років працював медбратом, тому добре розуміє усю складність такої роботи.

"Я хочу привітати усіх медсестер, які працюють в сфері охорони здоров’я міста Івано-Франківська. Від їхньої праці залежить здоров’я наших людей, догляд за пацієнтами, виконання призначень лікарів та комфортність перебування пацієнта.

Те, наскільки зручно хворому перебувати у лікарні, дуже часто залежить від середнього медичного персоналу. Залежить від уколів, від отієї "легкості руки" медсестри, від правильності забору крові, від чіткості визначення аналізів, тощо. Уся ця важка щоденна, часто не помітна на перший погляд робота, полегшує біль пацієнтів. Адже усюди, за мікроскопами і за діагностичними апаратами, стоять медсестри. І у машинах швидкої допомоги, на рівні лікарів, вони надають першу медичну допомогу.

Я з повагою і низьким поклоном ставлюся до Вашого фаху і дякую вам за нелегку роботу, за ваші недоспані ночі, за наших діточок, яких ви приймаєте на руки у пологовому будинку, за реанімаційних хворих, яких повертаєте до життя, дякую за вашу величезну роботу у медицині", - з такими словами напередодні професійного свята звернувся до усіх медсестер Івано-Франківська Тарас Масляк.

Автор: Любов ЗАГОРОВСЬКА