друкувати


Для дітей більш важливіший магній, ніж кальцій

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-08 05:30:11

Довгий час педіатри радили батькам регулярно давати дітям молоко та інші продукти, що містять кальцій, щоб запобігти хворобам кісток.

Нове дослідження свідчить: гарбузове насіння, темний шоколад, мигдаль і лосось так само важливі у раціоні дитини.

Сенс в тому, що це продукти багаті на магній, а він потрібен для побудови кісткової тканини, говорить Стівен Абрамс, професор педіатрії з Бейлорського медичного коледжу (США). Магній важливіший за кальцій, упевнений він.

Насправді, роль магнію вже була доведена на прикладі дорослих. Настільки грунтовне дослідження, що стосується дітей, проводиться вперше. Абрамс з колегами проаналізував стан 63 здорових дітей 4-8 років (вони не приймали БАДи).

Учені точно підраховували концентрацію кальцію і магнію в їжі дітей та їх організмі. Оцінювалися аналізи сечі (рівень стабільних ізотопів мінеральних з'єднань показував, скільки кальцію і магнію абсорбувалося в тілі).

А щільність кісток демонструвала двохенергетична рентгенівська абсорбціометрія. Саме кількість спожитого та абсорбованого магнію грала ключову роль з точки зору об'єму кісткової тканини. Вживання же кальцію не було настільки важливе.

Джерело: Освітній портал