друкувати


Коломийська ОДПІ: граничні терміни подання податкової звітності

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-05-07 12:45:31

Якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається наступний за вихідним або святковим операційний (банківський) день.

Однак, термін сплати податків і зборів, у такому випадку, не переноситься. Тобто, платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації. При цьому, платник не повинен враховувати перенесення термінів подання звітності у зв’язку з вихідними чи святковими днями.

Так, наприклад, для платників ПДВ, які звітують щомісячно, останнім днем подання податкової декларації за травень 2013 року буде 20 червня 2013 року, а останнім днем сплати податкового зобов’язання - 27 червня 2013 року.

Дана норма передбачена ст.49 та ст. 57 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями.

Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Коломийської ОДПІ