друкувати


Поїздки в метро можуть бути шкідливі для здоров'я

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-30 09:30:21

На думку учених, багаті на метал частки пилу, присутні в повітрі підземки, здатні проникати в основні тканини організму. Фахівці вважають цей пил небезпечним не лише для легенів, але і мозку, нирок, серця. Погано провітрювані станції метрополітену, в яких постійно тримається висока температура, є ідеальним середовищем для накопичення токсичного пилу, стверджують учені з університету Саутгемптона (Велика Британія).

Вони проаналізували частки пилу, зібрані на одній зі станцій метрополітену, і порівняли зі зразками, взятими в дров'яній печі та автомобільному тунелі. Частки, отримані в метро, були найбільш багаті на метал, перш за все, на залізо та мідь. Тим часом, найбільш дрібні металеві частки можуть досягати найглибших областей легенів, і навіть долати захисний бар'єр дихальних шляхів, потрапляючи в основні тканини.

Представники лондонського метрополітену заявили, що їх пасажирам боятися нічого.

"Ми ведемо моніторинг рівня пилу протягом багатьох років. Дослідження незмінно показують, що вміст пилу знаходиться в межах менш ніж третини встановленого ліміту", - сказав глава метро Говард Коллінз.

Джерело: Освітній портал