друкувати


Електронні браслети в дії

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-29 01:30:45

Завдяки новітнім технологіям правоохоронці одразу ж розкрили крадіжку, яку вчинив громадянин, що перебував під домашнім арештом.

У зв'язку із вступом у дію нового Кримінально-процесуального кодексу, яким, зокрема, передбачено не практикований досі в Україні запобіжний засіб - домашній арешт, Міністерство внутрішніх справ закупило спеціальні електронні браслети.

Завдяки цьому чуду техніки прикарпатським міліціонерам не довелось навіть роздумувати над тим, хто ж викрав два електролічильники в одному із будинків Івано-Франківська. Саме в даному мікрорайоні проживав чоловік, що перебував під домашнім арештом, якраз-таки за неодноразове викрадення лічильників.

Браслет використовують у парі з мобільним пристроєм контролю. Місце розташування особи, яка носить браслет, система вираховує з допомогою супутників GPS, і, в разі відходу людини на недозволену відстань (у будь-який чи конкретно визначений судом час) сигнал тривоги піднімає на ноги правоохоронців, відповідальних за підконтрольну особу.

Скориставшись системою, правоохоронці виявили місцеперебування чоловіка в момент зникнення лічильників. GPS-пристрій точно вказав на місце події. Тепер 49-річний громадянин не відбудеться лише домашнім арештом. Судом обрано новий запобіжний захід - тримання під вартою.

Джерело: СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області