друкувати


Затверджено Положення про Міністерство освіти і науки України

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-26 02:30:03

Президент України Віктор Янукович підписав Указ №240/2013 "Питання Міністерства освіти і науки України", яким затверджено Положення про Міністерство освіти і науки України.

Згідно з документом, Указ, яким було затверджено попереднє Положення про Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України визнаний таким, що втратив чинність.

Відповідно до Положення, Міністерство освіти і науки України (МОН України) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України.

МОН України входить до системи органів виконавчої влади і є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади із забезпечення формування та реалізації державної політики у сферах освіти і науки, інтелектуальної власності, наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності, інформатизації, формування і використання національних електронних інформаційних ресурсів, створення умов для розвитку інформаційного суспільства, а також у сфері здійснення державного нагляду (контролю) за діяльністю навчальних закладів незалежно від їх підпорядкування і форми власності.

МОН України очолює міністр, який призначається на посаду за поданням Прем'єр-міністра України і звільняється з посади Президентом України.

Нове Положення про Міністерство освіти і науки України розміщено на офіційному веб-сайті МОН у рубриці "Про Міністерство - Положення".

Джерело: Освітній портал