друкувати


Кулаки допомагають пам’яті

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-25 12:30:07

Американські вчені радять стискати кулаки для того, щоб пожвавити свою пам'ять. Зокрема, на їхню думку, стискання правої руки активізує ділянку мозку, відповідальну за запам'ятовування.

Як повідомляє The Daily Mail, дослідники провели експеримент, в якому взяли участь 5 груп добровольців. Всім їм запропонували запам'ятати список із 72 слів. При цьому добровольці стискали якомога сильніше гумовий м'ячик. А за кілька хвилин потрібно було пригадати якомога більше слів із списку.

Перша група добровольців стискала м'ячик правою рукою при запам'ятовуванні і лівою - коли згадувала слова. Друга, група - стискала його в обох випадках правою рукою, а третя - робила це лівою. Четверта група - запам'ятовувала, стискаючи м'яч лівою, а пригадувала - стискаючи його правою. П'ята ж група добровольців лише тримала м'яч в руці і не стискала його.

Результати експерименту показали, що найбільше слів пригадали люди, які при запам'ятовуванні стискали м'яч правою рукою, а згадували, стискаючи його лівою.

"Вся справа в тимчасовій зміні роботи мозку. Прості рухи при запам'ятовуванні активізують ділянки, які не використовувалися до цього. Це дозволяє пожвавити роботу мозку і пам'ять зокрема", - каже автор експерименту доктор Рут Пропер.

Джерело: ТСН