друкувати


Половина українців вважають, що вчилися у вишах даремно

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-24 01:30:44

Найперспективніша професія, на думку українців, - розробка програмного забезпечення. Про це свідчать дані опитування, проведеного кар'єрним порталом rabota.ua спільно з тижневиком "Коментарі" і сайтом Comments.ua.

Так, відповідаючи на питання, яку б професію обрали, якби була можливість повторити свій студентський шлях, лише 35% респондентів відповіли, що обрали б ту ж спеціальність і той же ВНЗ. Кожен десятий опитаний обрав би ту ж спеціальність, але інший ВНЗ. А 47% українців через роки повідомляють, що обрали б іншу професію та інший навчальний заклад. Крім того, 2% респондентів взагалі не бачать необхідності в отриманні диплому.

Якби довелося поступати зараз, українці, що вже відучилися у ВНЗ і мають певний життєвий досвід, вважали за краще б обрати, перш за все ІТ-сферу - такий варіант обрали 12% респондентів. На другому за популярністю місці - спеціальність юриста або медика (по 11%). Далі йдуть реклама і PR, банківська справа. Крім того, певною популярністю користуються спеціальності психолога, політолога та економіста.

Джерело: Освітній портал