друкувати


Доведений зв'язок шоколаду і вугрових висипів

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-23 03:30:57

Довгий час вважалося, що шоколад є однією з основних причин проблем зі шкірою, а виключення з продуктів харчування солодощів рекомендувалося навіть в якості повноцінного лікування прищів. Найбільше дослідження, присвячене вивченню зв'язку шоколаду і акне, було проведене американськими вченими в середині 60-х років. Результати проведених тоді випробувань спростували наявність будь-якого зв'язку і на якийсь термін ласуни зітхнули з полагшенням.

Останні ж дослідження вчених з університету Майамі (США) довели, що шоколад насправді посилює вже наявний вугровий висип і навіть може спровокувати його появу. У ході експерименту чоловікам у віці від 18 до 35 років, що страждають висипом вугрів, щодня в різних кількостях давалися капсули з вмістом 100% какао-порошку. І як показали результати, посилення проявів акне було пропорційне з'їденій дозі какао-порошку.

Звичайно ж, вченими не заперечується вплив на прояв акне таких факторів, як вік, спадковість, рівень стресу, і відмова від улюблених солодощів не рятує від вугрового висипу. Після проведення безлічі експериментів, що спростовують або підтверджують міф про шоколад і прищі, питання їх зв'язку досі залишається предметом дискусій серед вчених усього світу, дослідження тривають і комусь, можливо, доведеться переглянути своє меню.

Джерело: Освітній портал