друкувати


Лікарі не рекомендують митися частіше двох раз на тиждень

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-23 01:30:18

Митися дуже часто не дуже корисно, особливо з використанням таких популярних засобів, як рідке мило, попереджають ізраїльські лікарі. На думку доктора Рахелі Луцаті, навіть влітку не варто приймати душ частіше 2-3 раз на тиждень.

Особливо доктор Луцаті не рекомендує щоденне миття голови. За словами фахівця, прийняті зараз на Заході гігієнічні стандарти, на зразок щоденного прийому душу, продиктовані виключно соціальними, а не медичними рекомендаціями. Навпаки, щоденні обмивання всього тіла, та ще і із застосуванням мильних розчинів, небезпечні для здоров'я. Річ у тому, що при частому митті порушується кислотно-лужний баланс шкірних покривів, вони висушуються, а крім того руйнується природне "змащування", що захищає шкіру від грибків і бактерій.

Саме рідке мило чинить найбільш руйнівну дію через підвищену концентрацію поверхнево-активних речовин. До того ж рідкі миючі засоби гірше змиваються зі шкіри. Існують наукові дослідження, що дозволяють припустити, що при постійному змиванні верхнього шару шкіри, порушується зона, яка синтезує вітамін Д, що викликає його дефіцит в організмі.

На думку доктора Луцаті, для підтримки здоров'я найкраще приймати душ лише двічі на тиждень, а щодня виконувати лише локальні гігієнічні процедури. Лікар також рекомендує після миття вушні раковини просто протирати рушником, а не користуватися вушними паличками та іншими "проникаючими" засобами.

Джерело: Освітній портал