друкувати


Правила перевезення пасажирів залізничним транспортом України зазнали змін

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-09 11:45:52

Нещодавно ми вже повідомляли, що під час оформлення квитка допускаються лише три помилки в написанні прізвища й імені пасажира. Якщо ж їх більше, пасажир має звернутися до каси, аби там роздрукували проїзний документ без помилок. Якщо цього не зробити, то при посадці квиток з більш ніж трьома помилками вважатиметься недійсним.

Підтвердження цьому вже можна віднайти в наказі Мінінфраструктури України, яким уносяться зміни до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України. Окрім цього, змінами передбачено, що посадка в поїзд осіб здійснюється за пред’явлення квитка та документа, що посвідчує особу, зокрема, це може бути: паспорт громадянина України, закордонний паспорт, посвідчення водія. Щодо дітей, віком від 14 до 16 років, то вони можуть здійснювати поїздку за пред’явленням документа, що підтверджує вік дитини.

Крім цього, слід зазначити, що в разі якщо пасажир відмовився від поїздки з особистих причин у термін менше ніж за 9 годин до відправлення поїзда, йому виплачується повна вартість квитка, а вартість плацкарти - ні.

Нагадаємо: до змін, пасажир міг розраховувати на відшкодування повної вартості квитка й протягом 1 години після відправлення потягу.

Наказ Мінінфраструктури України "Про затвердження Змін до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України" від 25.01.2013 р. № 44.

 

Набирає чинності з дня офіційного опублікування.

 

Станом на 08.04.2013 р. не опублікований

За матеріалами сайтів газети "Про приватних підприємців та єдиний податок" (http://spd-info.com.ua/news/view/1356) та бухгалтерського сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" (http://www.interbuh.com.ua)