друкувати


Жувальна гумка може призвести до ожиріння

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-04 10:30:11

Учені з Університету Буффало (США) і державного університету штату Огайо встановили, що жувальна гумка збільшує ризик набору зайвих кілограмів, оскільки смак м'яти підвищує потребу у солодких продуктах.

На їх думку, можливо, жувальна гумка освіжає дихання, але у той же час вона може зробити людину повнішою. Результати дослідження показали, що ті особи, які часто вживають жуйку, частіше споживають їжу з високим вмістом калорій. Це обумовлено тим, що ароматизатор м'яти, який входить до складу жуйки, змінює смак здорової їжі, зокрема, овочів і фруктів, роблячи його неприємним. А продукти з високим вмістом цукру стають бажанішими.

У проведеному дослідженні взяли участь 44 добровольці. Кожного з учасників учені попросили зіграти у гру, приз за виграш в якій була їжа. Хтось отримував в якосты призу фрукти, хтось - солодощі або чіпси. Всім добровольцям перед грою роздавали жувальну гумку. Як виявилось, особи, які обирали жуйку з ментолом, з більшим небажанням брали участь у тій грі, нагородою за перемогу в якій були фрукти або овочі.

Також вчені встановили, що після жуйки добровольці починали вживати меншу кількість продуктів, але це жодним чином не відбилося на числі калорій. Тобто вони споживали меншу кількість продуктів, але всі вони були висококалорійні. Тим часом, добровольці, які відмовлялися від жуйки або вибирали жувальну гумку з іншим смаком, активно їли овочі та фрукти.

Джерело: Освітній портал