друкувати


Понад 140 тис грн фінансових порушень встановлено Держфінінспекцією у відділі освіти Коломийської РДА

Коломия ВЕБ Портал | Публіцистика та аналіз | 2013-04-02 01:30:13

Робота контролюючих органів спрямована передусім на принциповий контроль за використанням державних ресурсів. Про те, як свідчать результати роботи фінансових інспекторів, майже на кожному перевіреному об’єкті контролю існують негаразди з фінансово-господарською дисципліною. Про це на брифінгу для місцевих журналістів повідомила начальник Коломийської об’єднаної державної фінансової інспекції Зоряна Михалушко.

Так, в ході проведеної Коломийською об’єднаною державною фінансовою інспекцією Держфінінспекції в Івано-Франківській області ревізії фінансово-господарської діяльності відділу освіти Коломийської районної державної адміністрації було встановлено порушень, що призвели до втрат, на загальну суму понад 140 тис.грн.

Зокрема, відділом освіти у період, що підлягав ревізії, за рахунок бюджетних коштів було покрито витрати сторонніх юридичних та фізичних осіб по оплаті за спожиті ними комунальні послуги (електроенергію, теплоенергію, водовідведення та водопостачання) на загальну

суму 65,3 тис. грн.

Крім того, відділом освіти було зайво нараховано та виплачено заробітної плати на загальну суму 29,2 тис. грн. та оплачено завищену підрядниками вартість ремонтно-будівельних робіт на загальну суму 14,5 тис. грн.

Внаслідок допущених переплат із заробітної плати зайво перераховано внесків до державних цільових фондів на загальну суму 10,6 тис. грн.

За результатами проведеного контрольного заходу сім посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.164-2 КУпАП.

Крім цього, до об’єкту контролю застосовано фінансову санкцію у вигляді зупинення операцій із бюджетними коштами.

Про результати ревізії проінформовано прокуратуру Коломийського району.

Джерело: Прес-служба Держфінінспекції в Івано-Франківській області